Izolatii termice fatade

Suntem pe Facebook

IZOLATII TERMICE FATADE

Îți construiești o casă sau o renovezi pe cea în care locuiești și îți dorești un confort termic sporit? Atunci, atenție la izolația termică.

 

 • Informații generale despre izolarea termică
 • Calitatea principalelor materiale termoizolante folosite
 • Montarea corectă a materialelor
 • Rolul ferestrelor și ușilor în termoizolarea construcțiilor
 • Tipurile principale de materiale folosite
 • Costurile procesului de izolare termică

 

 • Informații generale despre izolarea termică

Prin izolare termică înțelegem procesul prin care se diminuează, se atenuează, transferal de căldură între două medii (adesea, în cazul construcțiilor între mediul interior si  cel exterior).

Cu ajutorul unei izolații termice bune, se ajunge ca zilele de vară toride să fie mult mai ușor de suportat, iar în  iernile reci schimbul de căldură să fie atenuat astfel încât locuința să fie confortabilă (cu implicații directe asupra costurilor privind încălzirea).

 

 • Calitatea principalelor materiale termoizolante folosite

Datorită condițiilor meteorologice specifice țării noastre, apare necesitatea unei anevelopări termice a locuințelor. Indiferent de materialele structural folosite, apare necesitatea unei izolații termice care să îmbunătățească comportarea la transfer termic a pereților exteriori.

Cele mai folosite materiale, cu proprietăți bune de termoizolare, folosite în țara noastră, sunt polistirenul expandat și vata minerală bazaltică.

 

 • Montarea corectă a materialelor

Cei mai importatni factori în realizarea cu succes a unei anvelope sunt calitatea materialelor folosite precum și calitatea montajului acestora. Dacă în privința materialelor, proprietarul se poate informa asupra caracteristicilor acestora și poate alege soluția optimă, în privința  realizării montajului trebuie să se respecte indicațiile tehnice ale produselor, să existe profesionalism și pricepere în vederea realizării unui proces complex corect, cu rezultate bune și comportare optimă în timp îndelungat.

 

 • Rolul ferestrelor și ușilor în termoizolarea construcțiilor

Ferestrele și ușile exterioare au un rol extrem de important în izolarea termică a fațadelor. Motivul este simplu, tâmplăria și sticla de calitate, reduc transferul termic prin ferestre și uși.

 

 • Tipurile principale de materiale folosite

Polistirenul

Cel mai utilizat, datorită prețului cel mai scăzut, comparativ cu alte materiale, precum și montajul relativ simplu.

Vată minarala bazaltică

Al doilea cel mai folosit material de izolare termică. Cu proprietăți superioare polistirenului, vata minerală bazaltică  prezintă câteva avantaje semnificative:

–          Izolare termică  foarte bună

–          Protecție împotriva zgomotelor, izolare acustică superioară

–          Vată e incombustibila, adică nu arde

–          Rezistă la apă.

Spuma poliuretanică.

E un material bun izolator recomandat în special pentru izolarea subsolurilor, pereților, acoperișurilor și teraselor.

Celuloza

Poate fi considerat un material inedit pentru realizarea termoizolațiilor. Celuloză e disponibilă vrac sau panouri, și se folosește de regulă la interior pentru izolarea mansardelor. Dezavantajul major al celulozei este că nu rezistă bine la condiții de umiditate crescută.

 

Lâna

Obținută sub formă de panouri și role, lână se poate folosi cu succes la termoizolarea caselor, în special a mansardelor, cu marele avantaj că absoarbe umiditatea din aer (fiind un material higroscopic).

Cânepa, inul, pluta, panourile din așchii de lemn preudate, sunt de asemenea materiale cu care se poate realiza o termoizolație termică.

Galerie foto lucrari

Apelati cu incredere la serviciile noastre